Snygga och billiga soffbord för dig!

Köpguide soffbord

Soffbord finns i olika former och storlekar. Möbler ser alltid annorlunda på nätet, i en möbelbutik, eller i en katalog än den gör i ditt hem. Men med dessa enkla tips kan du lätt hitta det perfekta bordet för ditt rum:

Dekor/stil
En av de första saker du behöver tänka på innan du köper soffbord är inredningen i resterande del av ditt rum. Är ditt rum casual? Är det modernt? Är det traditionellt? Precis som alla andra möbler, krävs en viss stil på soffbordet för att smälta in i ditt grundläggande inredningstema. Oavsett hur vackert ett bord är, om det inte är rätt stil kommer du förmodligen att bli besviken när du ställt in det i ditt vardagsrum.

Storlek
Den näst viktigaste faktorn i valet av det perfekta soffbordet är storleken. Storleken på ett bord kan vara mycket vilseledande och det kan sluta med att du kommer hem med ett bord som inte alls ”hittar sin plats” i ditt rum.

Se till att du tar mått på det utrymme där du vill placera soffbordet och ta hänsyn till måtten när du väljer ett bord. Om du är osäker, kan det vara mer praktiskt att köpa ett bord som är för stort än det är att ha ett som är för litet.

köp ett svart soffbord på nätet

Vara praktisk
När du har bestämt stil och storlek, måste du bestämma hur funktionellt du vill att bordet ska vara. Om du behöver mer utrymme, får du överväga ett bord som ger möjlighet till extra lagring. Ett soffbord med dörrar, eller ett som har hyllor ger dig en plats att lagra tidningar, böcker, DVD:s och andra föremål. Men kom ihåg att ett enkelt soffbord (utan hyllor) med ben kan bidra till att göra att ett litet rum ser större ut.

Material
Nästa sak du behöver tänka på är att avgöra vilken typ av material du vill att soffbordet skall vara tillverkat i. Nästan alla glasbord har härdat glas av säkerhetsskäl, men de kan ändå vara riktigt svåra att hålla rena speciellt om du har små barn. Lätta soffbord av plast och bambu är enklare att flytta när du dammsuger. Om du föredrar trä, kom ihåg att du kommer att behöva använda träbehandling eller vax ibland för att behålla det snyggt över tiden.

Läs mer om olika material du kan välja till ditt soffbord under:
Soffbord i ek.
Soffbord i glas.
Soffbord i valnöt.

Kontrollera tillgängligt utrymme
För att se till att soffbordet passar, måste det finnas ett utrymme på minst 35-40 cm mellan bordet och soffan. Ett standardbord är i allmänhet ca 40-50 cm högt, men några moderna modeller är endast ca 30 cm höga. Soffbordet kommer att se mycket bättre om det är ungefär i samma höjd som soffans säte.

Färger
Sist men inte minst är formen och färgen på soffbordet. Ett bord med en mörk färg går i allmänhet bra med traditionell stil på möblerna. För modern inredning, kan man välja ett bord som kombinerar metall och glas. Om du vill ha något unikt, välj ett soffbord gjort av keramik eller sten.